Komt er een Prison Break Seizoen 6?

We zijn halverwege met het 5e seizoen van Prison Break. De fans zijn enthousiast en de kijkcijfers in Amerika liggen rond de 2,9 miljoen gemiddeld per aflevering FOX USA, voor bijvoorbeeld NCIS ligt het op 14,7 miljoen (bron: The Nielsen Company). In 2009 stopte FOX na 4 seizoenen met de tv serie. Het huidige vijfde seizoen is gelanceerd als een “limited event series”. Maar nu dat het herlanceren van Prison Break een succes blijkt te zijn, gaan er geluiden dat er misschien nog een seizoen volgt!? Een season six!?

De acteurs van Prison Break hebben aangegeven best zin te hebben in een extra seizoen. De hoofdrolspeler Wentworth Miller heeft tijdens een interview met Entertainment Weekly al aangegeven dat hij een zesde seizoen Prison Break niet uitsluit. Wentworth zei ook: „Ik heb het gevoel dat er nog meer uit dit verhaal te halen valt. Daarnaast praten we nu ook over verschillende generaties.”. Met de nieuwe generatie bedoelt Wentworth dat dit nieuwe seizoen een nieuwe generatie kijkers bereikt dan het laatste seizoen 4 dat alweer 7 jaar geleden werd uitgezonden. Wentworth Miller laat dus in de interviews genoeg openingen voor een eventueel vervolg van deze serie. De maker van de serie, Paul Scheuring, is minder enthousiast rondom het idee van een zesde seizoen.

FOX is de organisatie die uiteindelijk bepaalt of er nog een seizoen 6 komt of niet. En FOX zal dit in zijn geheel laten afhangen van de kijkcijfers en de “ratings”. De eerste aflevering van de revival van PrisonBreak kreeg een hele mooie rating van 1.5 met 3.8 miljoen kijkers (bron: Nielsen data). NBC heeft bijvoorbeeld een zeer goed gewaardeerde show “The Voice” met een rating / waardering van 1.9 en 9,3 miljoen kijkers. De latere afleveringen van Prison Break trokken helaas minder kijkers, namelijk 2,3 miljoen kijkers voor aflevering/episode 5, en de ratings daalde van 1.5 naar 0.8 voor episode 5. Als de ratings nog verder dalen dan ziet dit er niet goed uit voor Prison Break Season 6.

Over seizoen 5 heeft acteur Wentworth Miller een spoiler los gelaten. Een bekende rol in Prison Break zal aan het einde van het seizoen het veld moeten ruimen. Wie precies dood zal zijn aan het einde van dit seizoen dat is niet bekend, maar we hoeven niet te rekenen op een ‘happy ending’.