Prison Break seizoen 6 2019

Al vanaf het einde van seizoen 5 gaan er geruchten over een seizoen 6 van Prison Break. Maar dit was lange tijd onzeker omdat onder andere de kijkcijfers van seizoen 5 waren tegengevallen. Begin 2018 kwamen er steeds meer signalen dat het nieuwe seizoen er echt zou gaan komen (ook Fox heeft het bevestigd). Nu begin 2019 wordt steeds meer bekend over het 6e seizoen. Paul T. Scheuring, de maker van de show, laat steeds meer los over de inhoud van PrisonBreak 6. Zo heeft Paul T. Scheuring in een tweet laten weten dat de nieuwe afleveringen ons terug nemen naar het begin, seizoen 1. Wanneer kunnen we het nieuwe seizoen bekijken? Ergens in 2019? Of eerder in 2020? Wie doen er allemaal mee? Hoeveel afleveringen zullen er zijn? Nog genoeg vragen en een aantal proberen wij te beantwoorden.

Waar zal seizoen 6 over gaan?

Scheuring schreef dus over: Terug naar het begin? Maar wat houdt dit precies in? Helaas is er over de inhoud van het script nog weinig bekend. Wel was er kritiek van fans over de latere seizoenen (4 en 5). De tv serie was met name sterk in de eerste drie seizoenen. Veel actie, goede spanning, ontsnappen, nare personages, verrassende wendingen, romantiek, etc. Dat ik vermoed dat ze dat weer terug willen brengen in het 6e seizoen. Gaan we een nieuwe tatoeage zien? Micheal Scofield zit inmiddels helemaal vol (tot op zijn handen toe) en daar is dus geen ruimte meer. Misschien de zoon van Micheal? Er zijn fans die vermoeden dat Michael samen met zijn broer Lincoln in de gevangenis worden gezet en dan moeten ontsnappen.

In het 5e seizoen zagen we in ‘Behind the Eyes’ een mogelijke hint met betrekking tot seizoen zes. De baas / directeur van de CIA (Ken Tremblett) bood Michael namelijk een baan aan. Gaat het vervolg hier verder op in?

Producent Paul Scheuring heeft ook laten vallen dat er een verhaal is dat niet gebruikt kon worden in seizoen 5. Er bestaat dus een kans dat ze dit verhaal wel kunnen gebruiken in het nieuwe seizoen. Maar dan weten we eigenlijk nog niets verder.

Cast van Seizoen 6

Ook weten we al dat de oorspronkelijke cast weer aanwezig zal zijn en dus zien we Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco en William Fichtner weer terug in actie. Helaas zullen er ook een aantal ontbreken die in seizoen 1 en 2 echt het verschil maakte.

Wanneer is Prison Break seizoen 6 te zien?

Helaas is het nog niet duidelijk wanneer Prison Break seizoen 6 te zien zal zijn. In Maart 2018 heeft Paul Scheuring aangekondigd dat hij het script voor aflevering s06e01 gereed had. Maar het duurde daarna nog een lange tijd voordat de opnames zijn begonnen. Op 10 juni 2019 plaatste Dominic Purcell op zijn instagram een plagende foto die tijdens de 1e opnames van Prison Break gemaakt zou zijn (https://www.instagram.com/p/ByglR2Xhp_w/?utm_source=ig_web_options_share_sheet). Verder is er nergens een bevestiging dat de opnames zijn begonnen en hoe ver ze hiermee zijn. De kans is daarom niet heel groot dat we al in 2019 de eerste afleveringen kunnen zien bij FOX.