Reacties op 1e aflevering Prison Break seizoen 5

Afgelopen dinsdag werd de 1e aflevering van Prison Break seizoen 5 uitgezonden in Amerika en woensdag mochten wij in Nederland S05E01 kijken. Op onze facebook pagina zijn de reacties zeer positief. Ga je kijken naar reviews van experts en “gewone” kijkers op de andere sites dan kom je gemengde reacties tegen. We zetten een paar reacties hieronder, positief en negatief.

seizoen 5 reacties

Facebook: Prison Break Fanpage NL

Op onze facebookpagina alleen maar positieve reacties. Hier zijn natuurlijk ook meerdere verklaringen voor. Het gaat in de 1e plaats om een fan-page en Prison Break haters zullen deze pagina dan ook niet volgen / liken 😉 Daarbij waren er al snel dusdanig veel positieve reacties dat je wel heel veel lef moest hebben om hiertussen te durven zeggen dat je er geen bal aan vond. Kortom, positief met name zoals:

Aartje van der Wiel : Zit er alweer helemaal in wat spannend weer jammer dat het niet langer duurt

Willem Van Mil Weer heerlijk van ouds. Vooral de muziek er bij ?

Cindy Cremers-Haagmans Super! !zooooo spannend!!wij kunnen niet wachten tot volgende week haha. I love it! !!

Saly Sallah Zat er goed in vanaf de 1e minuut. Ouderwets spannend weer.

Critici Amerika

De recensenten uit Amerika waren een stuk minder positief over het algemeen. Na de eerste aflevering op dinsdag volgde de reacties op de terugkeer op de televisie van de serie Prison Break.

Jeff Jensen, Entertainment Weekly

Ik had het idee om een 1 april grap te doen en zeer lovend te zijn over wederom een herlancering van tv serie zoals de X-files en 24 Legacy. Maar de 1e aflevering van Prison Break is zo vermoeiend middelmatig dat ik geen energie heb om er grapjes over te maken. De 1e vier afleveringen zijn, dankzij de leuke cast wel te doen, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand (behalve de echte Prison Break-fans) het hele seizoen gaat kijken.

Variety

Volgens Variety zetten Dominic Purcell (Lincoln) en Wentworth Miller (Michael) in de 1e vier seizoenen van Prison Break twee zeer solide personages neer. Daarnaast worden zij ook aangevuld door levendige en geloofwaardige rollen van Paul Adelstein (Paul), Sarah Wayne Callies (Sara) en Robert Knepper (T-Bag). Maar het nieuwe seizoen maakt zeer weinig gebruik van de potentie van deze acteurs en dat is onbegrijpelijk.

Waarom speelt het verhaal zich dit keer af in Jemen? Hoewel Miller wederom charismatisch voor de dag komt, is het moeilijk om interesse te tonen in waarom hij daar is en met wie.

Met name Knepper is om te smullen: hij leidt af van alle aspecten die nergens op slaan.

The Hollywood Reporter

The Hollywood Reporter is ook niet zuinig met zijn kritiek. Volgens deze site was het beter geweest als er helemaal geen vervolg was gekomen op de 4 seizoenen van Prison Break (uitgezonden tussen 2005 en 2009). De serie Prison Break draaide om één trucje en was eigenlijk al compleet uitgemolken. Alleen de fans van Prison Break zijn de gegadigden om dit nieuwe seizoen te gaan kijken. Want waarom zou iemand die PB nog nooit heeft gezien gaan beginnen aan een serie die volledig is gebaseerd op kennis van de personages uit het verleden?

Het is eigenlijk nooit een goed teken wanneer je de hoofdpersoon van een film of serie moet ontwaken uit de dood. Dat is al zo vaak gedaan in het verleden en bijna altijd zonder succes.

Dominic Patten, Deadline

‘Prison Break Season 5 only serves to prove that, even in this age of revivals and reboots, sometimes there really are no more good tales to tell and some things really should just be left alone – no matter how great the temptation.’

Video review reactie xKWAMIx

[SPOILER ALERT!] Reactie en Review van Prison Break Season 5 Episode 1 “Ogygia”, Prison Break returns. Deze video bevat enkele beelden uit de 1e aflevering en zodoende alleen geschikt voor mensen die deze episode zelf ook al gezien hebben.

Aaron, Shane en Eric reageren op Prison Break Season 5 Episode 1 “Ogygia”

[SPOILER ALERT!] Hieronder een video van Blind Wave met Eric, Aaron en Shane waarin ze reageren op de 1e aflevering van seizoen 5. Natuurlijk met de nodige humor ook! Let op: je krijgt veel beelden te zien van deze episode. Moet je deze aflevering nog kijken? Sla deze video dan maar over!!

Review Joe van The Trophy Munchers

[SPOILER ALERT!] Ook Joe zien we in onderstaande video reageren op aflevering 1. Ook in deze video erg veel beelden van Prison Break rechts onder in een klein scherm. Je kunt bijna de hele aflevering terug zien op deze manier. Je vraagt je af wanneer de video vanwege auteursrechten offline zal worden gehaald!?

Live reacties Mo’ Vlogs

[SPOILER ALERT!] Hieronder nog een video van een vlogger / youtuber die live reageert op scenes van Prison Break Seizoen 5 aflevering 1. Ook hier zien we veel beeldmateriaal van deze 1e aflevering. Hij noemt de nieuwe man van Sara een “Total Douchebag”.