Wat moet je weten over seizoen 5 Prison Break

Jij dacht dat de serie Prison Break voor altijd voorbij was, je had het mis! De zender Fox is gek op het opnieuw uitbrengen van materiaal dat inmiddels al wat stof heeft liggen vangen en dat geldt dus ook voor deze serie over gevangen zitten. Fox komt opnieuw met Prison Break en de 1e uitzending is 4 april in Amerika en 5 april in Nederland. Waar je Fox Nederland kunt ontvangen lees je in het artikel: Prison Break seizoen 5 iedere woensdag.

Tijd om eens kritisch te kijken naar de nieuwe lancering van deze populaire serie. Wat mogen we verwachten? Wat is handig om te weten over deze tv serie?

1. Michael is nog in leven

Dit is geen geheim meer want iedereen heeft dit kunnen zien in de trailer. Gek is het wel want weet je nog dat Michael Scofield (Wentworth Miller) overleed in de direct-naar-DVD film van deze serie? We zagen duidelijk zijn grafsteen.

Maar het is een wonder, hij is helemaal niet dood maar hartstikke in leven. De omstandigheden van zijn dood zijn een belangrijk element van dit nieuwe seizoen. Maar je krijgt niet gelijk alle antwoorden.

2. Ze gaan ontsnappen (Prison Break[ing])

Ja ook dit is geen spoiler! De show heet Prison Break en dan kun je het niet maken om een heel ander verhaal te vertellen (zoals ze wel deden in seizoen 2 trouwens). In de sequel zien we dus een gevangenis en een poging om hier uit te breken.

3. Meer zoals seizoen 1 dan seizoen 4

Bij het uitwerken van het idee om Prison Break nog 1 keer (zal het echt bij 1 keer blijven?) uit te brengen wilde Paul Scheuring (scriptschrijver) het gevoel van Prison Break seizoen 1 opnieuw creëren.  De meeste mensen zullen dit bevestigen, seizoen 1 was het beste van alle seizoenen. Dus terug naar de basis en dat zijn 2 broers waarvan er één gevangen zit en de ander wil hem helpen, die basis is weer terug.

4. In een land ver weg van hier

Gevangen zitten in een Amerikaanse gevangenis dat kennen we nu wel. Gevangen zitten nét buiten Amerika is ook al eens gedaan. Voor seizoen 5 gaan ze een flink stuk buiten de bekende omgeving en zien we de actie plaats vinden in het midden Oosten, namelijk in Jemen. Het is daar erg onrustig want ISIS vecht daar in een burger oorlog en hiertussen staat een verschrikkelijke gevangenis. Hoe ze daar zijn gekomen dat krijgen we te zien in de 9 komende afleveringen.

5. Verwacht niet te veel van de 1e aflevering

De 1e aflevering, Prison Break S01E01 of Prison Break S05E01 zal niet de sterkste episode zijn. In een verhaallijn waar alle karakters na 7 jaar weer bij elkaar komen, moet de serie eerst wat zaken gaan toelichten. Je gaat als schrijver dan ook niet gelijk in de 1e aflevering alles prijs geven. Dus we krijgen eerst te horen hoe het gaat met alle Prison Break “vrienden” en krijgen we te zien waarom Michael toch gewoon nog levend is.

6. Oude bekenden weer terug

Natuurlijk zien we Michael en Lincoln (Dominic Purcell) weer terug. Maar ook Sara, T-Bag (Robert Knepper), Sucre (Amaury Nolasco), C-Note (Rockmond Dunbar) en Kellerman (Paul Adelstein) komen gezellig terug om een spannende serie neer te zetten.

7. Maar natuurlijk ook nieuwe gezichten

In dit nieuwe seizoen ook ruimte voor nieuwe acteurs waaronder Mark Feuerstein die we kennen van Royal Pains en de britse acteur Augustus Prew (speelde Drew Jessup in de TV serie 24Seven). De knappe actrice Inbar Lavi speelt Sheba, een pittige Yemen activiste die onze mannen gaat helpen.

8. Nog nooit Prison Break gezien, geen probleem

Misschien heb je de tijd niet gehad of kom je gewoon voor het eerst in aanraking met deze serie. Dat hoeft niet te betekenen dat je seizoen 5 moet missen. Je kunt dit nieuwe seizoen gewoon kijken zonder voorkennis. Het verhaal staat helemaal op zichzelf namelijk. Ik zou je wel aanraden om de eerdere seizoenen van Prison Break te kijken omdat het gewoonweg een hele goede serie is! Maar dat zal nu niet meer lukken want 5 april begint de 1e aflevering op Fox.