Netflix

prison-break-op-netflixOorspronkelijk werd de gevangenisserie Prison Break uitgezonden door de Amerikaanse zender FOX. In 2009 kwam een einde aan deze top serie en was toen alleen nog verkrijgbaar via DVD / Blu Ray / download. Echter al sinds 11 september 2013 is Prison Break (80 afleveringen) beschikbaar via Netflix Nederland. Ondanks dat de serie al een lange tijd te streamen is via Netflix is het nog steeds een goed bekeken serie.

Prison Break toegevoegd op basis van download cijfers

Hier een leuk feitje. Het grootste deel van de films en de series worden door Netflix geselecteerd op basis van de kijkcijfers / de populariteit. Echter heeft Netflix aan Tweakers toegegeven dat ze op een gegeven moment ook zijn gaan kijken naar het aantal downloads op piraten / torrent websites. Natuurlijk is het verboden om een film en/of een serie ter download aan te bieden op internet (en tegenwoordig ook om te downloaden). Maar de download sites tonen wel aan naar welke series en films veel vraag is. Zodoende heeft Kelly Merryman ooit tegen Tweakers gezegd: ,,Bij het aankopen van series kijken we ook welke films en series veel worden gedownload van de piratensites”. En wat bleek, Prison Break werd heel veel gedownload en is zodoende 1 van de series die door dit nieuwe Netflix-beleid nu ook zonder downloaden te zien is.

Prison Break Seizoen 5 op Netflix

Ik sluit niet uit dat het nieuw seizoen van Prison Break, seizoen 5 (2017), op een gegeven moment ook via Netflix te zien zal zijn. Maar dat zal helaas nog wel even duren, eerder in 2019 dan al in 2018. Via deze site kun je het laatste nieuws lezen over Seizoen 5 Prison Break.

Meer informatie over de Netflix serie Prison Break:
Zoek in Netflix op: Prison Break
IMDB cijfer: 8.6
Genre: Actie
Jaar: 2005
Afleveringen: 80
Seizoenen: 4
Gemiddelde speelduur per aflevering: 0:42 minuten