10 Feitjes over Prison Break die je waarschijnlijk nog niet wist

Iedere echte fan weet natuurlijk alles over Prison Break, maar er zijn altijd dingen waar je over heen kijkt of gewoon simpelweg niet weet. Daarom 10 feitjes over Prison Break die je waarschijnlijk nog niet wist!

1.Wentworth Miller speelde dan de rol van Michael misschien perfect, maar dit stond zeker niet al maandenlang vast. Wentworth Miller deed namelijk pas een week voordat de makers begonnen met filmen auditie! Met een beetje pech hadden we dus zomaar een andere Michael Scofield gehad!

2. Alle scenes in de Fox River gevangenis zijn gefilmd in een echte gevangenis: de Joliet Correctional Centre. De cellen, de binnen -en buitenplaats, de ziekenboeg; alles is volledig echt en ooit in gebruik geweest. De gevangenis is in 2002 gesloten.

3. De show telt 17 spelers die regelmatig terugkomen. Slechts 2 van deze karakters zijn niet minimaal één keer gearresteerd: Veronica Donovan (de advocaat en (ex) vriendin van Lincoln in seizoen 1) en Sofia Lugo (de vriendin van Lincoln eind seizoen 4).

4. Fox River (de naam van de gevangenis in seizoen 1) is ook daadwerkelijk een rivier. De rivier loopt door ‘Western Chicagoland’.

5. In de serie komt enkele keren de website Europeangoldfinch.net voor. Michael en de andere ontsnapte criminelen gebruikten deze website om met elkaar te communiceren. Europeangoldfinch.net heeft echt bestaan. De domeinnaam werd gekocht en alle berichten vanuit de serie werden toegevoegd. Aangezien de website niet door de serie zelf werd beheerd, heeft 20th Century Fox de website opgeëist. Sindsdien is de website nooit meer online geweest.

6. Het meest iconische van de serie moet toch wel de enorme tatoeage van Michael zijn. De tattoo is natuurlijk niet echt gezet, maar er is wel onderzocht hoeveel zo’n tatoeage eigenlijk zou kosten. Schrik niet: Maar liefst $20.000 zou het hebben gekost om dit op je lichaam te laten zetten.

7. Sara speelde een grote rol in de serie, maar het had niet veel gescheeld of ze was er helemaal niet meer bij geweest na seizoen 1. In eerste instantie was het namelijk de bedoeling dat Sara na seizoen 1 zou verdwijnen uit de serie door een overdosis Morfine. Dankzij een grote steun van de fans en het verdwijnen van Veronica is toch besloten om Sara verder te laten spelen in de serie. Kantje boord dus!

8. We hadden het al even over de kosten van de tatoeage, maar nog niet over hoe lang het eigenlijk zou duren om zoiets te laten zetten. Normaal gesproken duurt dit 4 jaar om compleet te maken, maar Michael was na 4,5 al uit de make-up stoel!

9. Prison Break is verboden in minimaal 13 gevangenissen. Er wordt vanuit gegaan dat het de gevangenen leert te ontsnappen en dat hebben de gevangenissen natuurlijk liever niet..

10. Een groot aantal reguliere spelers werden vermoord of verdwenen uit de serie. De grootste oorzaak: Ze hadden andere opnames. Zo moest ‘Tweener’ (gespeeld door Lane Garrison), de serie verlaten omdat hij een grote rol had gekregen in de film ‘Shooter’. De rol van Terrence Steadman werd plotseling door een ander vertolkt en ook de rol van Maricruz stond zeker niet vast. Deze rol werd namelijk in de eerste aflevering gespeeld door Nadine Velazquez, maar werd in de rest van de serie vervangen door Camille Guaty. Nadine Velazquez had opnames bij de serie ‘My Name Is Earl’ (lijkt toch niet lastig kiezen).

Toch zijn er ook rollen geweest die langer in de serie zaten dan eigen gepland waren. Naast Sara, speelde ook C-Note een veel grotere rol dan eigenlijk van te voren was gepland. De bedoeling was dat hij slechts 2 afleveringen zou meespelen, maar zoals je waarschijnlijk al zelf weet, werden dit er veel meer.