4 Levenslessen die je leert van Prison Break

Televisieseries kijk je natuurlijk voor je plezier en de ontspanning die het je geeft, maar dat betekent niet dat je niets kunt leren van een televisieserie. Hetzelfde geldt voor Prison Break. Het spannende verhaal van de twee broers die hun vrijheid tegemoet proberen te gaan levert niet alleen veel spanning op, maar ook een paar mooie levenslessen!

1. Niet alles loopt altijd zoals al gepland

Hoewel je hier vast al zelf achter was gekomen, maakt Prison Break met hun verhaallijn dit nog meer eens even extra duidelijk. Niet alles loopt altijd zoals gepland en er zal dus soms het één en ander geïmproviseerd moeten worden.

De serie laat zien dat de vaardigheid om goed in te spelen op veranderende situaties een hele grote kracht kan zijn.

2. De band tussen broers en zussen is enorm

Michael en Lincoln zijn hier een geweldig voorbeeld van; 2 broers die er alles aan doen om elkaar te beschermen. Het laat zien dat de band tussen broers (en natuurlijk ook zussen) soms enorm groot kan zijn.

Dat het vaak niet eens nodig is om direct familie van elkaar te zijn om een band te hebben wordt ook duidelijk in de serie. Michael is bereidt om alles op te geven voor zijn broer, maar ook voor anderen. Dat maakt hem een uitzondering voor de volgende levensles:

3. Mensen zorgen altijd eerst voor zichzelf

Misschien niet een al te positieve levensles die Prison Break ons leert, maar wel een realistische. Mensen zorgen altijd eerst voor zichzelf en kijken daarna pas naar anderen.

Het maakte niet uit welke band de gevangenen met elkaar hadden, als er een mooie deal in zat voor zichzelf, dan bedachten ze zich geen seconde. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen (zie Michael en Lincoln zelf), maar laten we eerlijk zijn: Denken we ook niet altijd eerst even aan de gevolgen voor onszelf in plaats van die van een ander?

4. Verlies nooit hoop..

Als er één ding wel duidelijk wordt gemaakt in Prison Break, dan is het wel om nooit de hoop te verliezen. Michael en Lincoln hebben vaak met veel verschillende problemen te maken gehad, maar één ding bleef altijd hetzelfde: Ze verloren nooit de hoop op een goede afloop.

Door blijven gaan, ondanks dat het soms even niet loopt, is een enorm grote kracht en kan vaak hele mooie dingen opleveren. Soms hebben bepaalde zaken tijd nodig, maar net als in de serie komt er meestal altijd wel een oplossing.