Meer details seizoen 5

De echte fans zijn natuurlijk al op de hoogte. “Prison Break” Seizoen 5 is in de maak en wij kunnen nog een keer gaan genieten van deze serie. En het is eigenlijk een soort spoiler (maar ook daar is iedereen al van op de hoogte) dat we de avonturen van Michael Scofield (Wentworth Miller) weer gaan volgen (hij was namelijk aan het einde van seizoen 4 een beetje overleden). Maar naast deze hoofdrol speler gaan we weer vele bekende gezichten terug zien zoals ook de nare T-Bag, de broer Lincoln (Dominic Purcell) en natuurlijk Dr. Sara Tancredi [of toch Sara Scofield?] (Sarah Wayne Callies).

Seizoen 5

Het nieuwe seizoen heeft een eigen naam gekregen, namelijk Prison Break: Sequel. Het is dus als het ware een nieuwe serie. Dit kan verwarrend zijn straks met zoeken. Want je zou verwachten dat de nieuwe afleveringen te vinden zijn onder Prison Break S05E01, S05E02, S05E03, etc. Maar waarschijnlijk is de aanduiding toch anders: Prison Break Sequel S01E01, S01E02, S01E03, etc. Zover nu bekend zal het gaan om 9 afleveringen (was 10 maar later werd besloten er slechts 9 te doen). Vanwege de 9 afleveringen kun je misschien beter spreken over een mini serie. De opnames van de mini serie PB Sequel zijn al gestart in April 2016. Seizoen 5 wordt ook wel Prison Break Revival genoemd.

Eerste uitzenddatum

Helaas is nog steeds onbekend op welke exacte datum de eerste aflevering op Fox (USA) te zien zal zijn. Een aantal websites melden dat de serie in de lente van 2017 zal worden uitgezonden, vermoedelijk iedere dinsdagavond. Over de eerste uitzending op de Nederlandse televisie is nog helemaal niets bekend. Dan moet er eerst een omroep zijn die de nieuwe afleveringen wil aankopen. En als Netflix de enige mogelijkheid wordt om de serie legaal te kijken dan moeten we wel even wachten, waarschijnlijk pas bij nadat President Trump door een nieuwe president is opgevolgd.

Welke acteurs doen zeker mee in seizoen 5

Zoals hierboven aangegeven zien we zeker de acteurs Wentworth Miller, zijn broer Dominic Purcell en Sarah Wayne Callies terug. Ook is bekend dat andere oude bekenden mee doen waaronder Paul Adelstein (Paul Kellerman), Rockmond Dunbar (Benjamin Miles ‘C-Note’ Franklin), Mark Feuerstein (Scott Ness), Robert Knepper (Theodore ‘T-Bag’ Bagwell) en Amaury Nolasco (Fernando Sucre). Verder natuurlijk vele “nieuwe” namen. Veel fans hebben laten weten dat ze heel graag ook Wade Williams (Brad Bellick) en William Fichtner (Alex Mahone) hadden willen terug zien. Maar die kans is klein, de scripts zijn al gereed en deze personages komen er niet in voor. Zelf had ik graag Robin Tunney (Veronica Donovan) en Jodi Lyn O’Keefe (Gretchen Morgan) willen terug zien. Het zou voor Gretchen nog wel mogelijk zijn maar Veronica ligt al een tijdje onder het gras. En ook Peter Stormare (John Abruzzi) zou mogen terug komen want hij zorgde voor mooie scenes, maar ook dat zou onlogisch zijn (weet je nog!?) als hij terug kwam. Aan de andere kant, het is Michael Scofield ook gelukt.

Op internet zijn al diverse foto’s geplaatst van de opnames en ook screens uit de nieuwe afleveringen.

t-bag hand seizoen-5
T-Bag met zijn nep handje
lincoln sara seizoen 5
Waar hebben Lincoln en Sara het over?
Scofield seizoen 5
Scofield in levende lijve maar achter tralies