Wentworth Miller zal geen rol meer spelen in Prison Break

Op zijn eigen Instagram account heeft Wentworth Miller vandaag (8 november 2020) aangekondigd om niet meer te acteren in de serie Prison Break. Eigenlijk heeft hij op instagram bij een witte afbeelding aangegeven sowieso geen rollen meer te spelen van hetero mannen. Bij zijn instagram post schrijft Miller dat hij alle positieve opmerkingen en privé berichten ziet en waardeert. Maar er zijn ook reacties en berichten die hij aanzienlijk minder kan waarderen. Wie zijn deze mensen? Op mijn pagina? Uit welk land komen zij met deze ouderwetse- / stenen tijdperk- normen en waarden? De Verenigde Staten? Miller maakt zich geen zorgen om zichzelf maar om de “Queerminded” jongeren die kortgeleden uit de kost zijn gekomen of die deze mogelijkheid aan het verkennen zijn. Deze jongeren zien mogelijk ook deze negatieve reacties.

Wentworth Miller op instagram geen Prison Break meer

Over Prison Break schrijft Miller in zijn Insta Post vervolgens: On a related note… I’m out. Of PB. Officially. Not bec of static on social media (although that has centered the issue). I just don’t want to play straight characters. Their stories have been told (and told). So. No more Michael. If you were a fan of the show, hoping for additional seasons… I understand this is disappointing. I’m sorry. If you’re hot and bothered bec you fell in love with a fictional straight man played by a real gay one… That’s your work. – W.M. ?️‍?. Dus Wentworth Miller zegt officieel dat hij niet meer mee doet aan Prison Break. Hij wil geen hetero karakters meer spelen (zoals Michael Scofield) omdat deze verhalen nu wel zijn verteld, en nog eens verteld. Hij begrijpt dat de fans van Prison Break teleurgesteld zullen zijn en daarvoor zegt hij “Sorry”.

Op 22 augustus 2013 werd bekend dat Wentworth Miller op mannen valt. Deze mededeling deed hij in een brief aan het St. Petersburg International Film Festival waarin hij een uitnodiging afwijst. De reden voor de afwijzing: because he I am “a gay man.”. Vanwege de zeer slechte houding van de Russische overheid naar homo’s zag Miller het niet zitten om daar deel te nemen aan een feestje.

Zeer waarschijnlijk is het (officiële) instagram bericht ook voor de schrijvers, de crewleden en collega’s een onverwacht besluit. Ik kan mij wel voorstellen dat de nauw betrokken mensen (zoals de baas van FOX, Dominic Purcell [Lincoln Burrows], Paul Scheuring [schrijver van de serie]) eerst op de hoogte zijn gebracht voordat Miller dit via sociale media wereldkundig maakte. Er is vanuit FOX of anderen (nog) geen officiële reactie gekomen. We weten dus ook nog niet of hierdoor nooit meer een seizoen zal komen van Prison Break? Veel fans reageren verdrietig op het bericht van Miller op Insta. Is Prison Break zonder Michael Scofield wel de moeite waard? Persoonlijk denk ik dat een geheel nieuwe verhaallijn binnen het concept “ontsnappen uit gevangenis” wel een goede kans maakt. En de titel Prison Break klinkt lekker en heeft een hoge marketing waarde. Eigenlijk ben ik het wel eens met Wentworth Miller, het verhaal over Micheal Scofield en Lincoln Burrows is wel een beetje klaar. Wat denk jij?